| Pages: 1234› | |||
Statement |
|||
| 08.02.2012 19:25 | |||
|
Pokolenie sms
|
|||
| 08.02.2012 20:34 | |||
|
To co powiesz na wklejane widomośći zamias pisania samemu.Mnie osobiśćie to wkurzają takie wiadomośći.
|
|||
| 08.02.2012 20:47 | |||
|
Popieram i tez wyrazam sprzeciw
![]() ![]() ja dostaje jeszcze takie "cze" "4u" "pzdr" "thx"![]() ![]() jeszcze jakies by sie pewnie znalazły z jezyka bananowego |
|||
| 08.02.2012 21:19 | |||
|
Przyznaję się bez bicia, ze uzywam skrótów lub niezrozumiałych dla pewnych osób słów, a nawet skracam se niektóre słówka |
|||
| 08.02.2012 21:31 | |||
|
Dobry temat i popieram to całe przedsięwzięcie w celu obrony polskiego stylu pisania Ja używam skróty typu....itd, itp.....innych nie uzywam w postach |
|||
| 08.02.2012 23:25 | |||
|
A co powiecie o takiej wiadomośći która mówi tylko tyle ":-)"
|
|||
| 09.02.2012 11:18 | |||
|
Nie wspominając już o nagminnym braku przecinków.
|
|||
| 09.02.2012 12:30 | |||
|
Natura człowieka jest taka, że jest leniwy i robi wszystko aby sobie ułatwić życie. Toteż powoduje, że i w mowie jest oszczędny, zamiast "cześć" mówi "cze" lub zamiast "dzięki" mówi "dzięx", niedługo w kościołach zaczną mówić, miast "dzięki Ci, Panie"- "dzięx Ziom". Wnioskuję, że takowe bohomazy wyszły z popkultury hip-hopowej, dlatego słucham czego innego.
|
|||
| 09.02.2012 12:46 | |||
|
Kiedyś nie było komputerów, edytorów tekstu, nie było nawet korektorów do wymazania czegoś, co się źle napisało na papierze. Jeno gumki do mazania/wycierania/gumowania (zależnie od regionu). Ludzie bardziej zwracali uwagę na to, co piszą i jak to robią. Teraz panuje totalna olewka. Płynie w sieć strumień zaburzonej świadomości. A spróbuj rzec jednemu z drugim, że jego wypowiedź przez tę językową niedbałość niezrozumiała się staje! Zostaniesz zbombardowany stekiem obelg, z których "nauczycielka" jest najdelikatniejszą
|
|||
| 09.02.2012 13:01 | |||
|
Bo wówczas traktują tych, co mówią poprawnie jako odstających od mody, którzy nie są trendy, a przecież teraz lałs i bałs się liczą. A spróbuj posłużyć się mową staropolską...czasami boję się użyć w sklepie "czyż mogę" i to przy starszych ekspednientkach, bo jeszcze mnie wyniosą za wulgaryzmy. I tak o to nie ma papierosów, a dżojnty i inne duperele, a spotkanie towarzyskie, to melanż, FUJ! jak słyszę "melanż" to od razu mam przed oczyma obrazek rozgarniętych jak kupa liści dzieciaków, choć to może miało być z francuskiego "meląnże" |
|||
| Pages: 1234› | |||

ja dostaje jeszcze takie "cze" "4u" "pzdr" "thx"
czyli thx, 3maj sie, oki doki, pozdr, hi, se... wiecej nie pamiętam jak se przypomne to wkleje tu