Podoba mi się jak ktoś używa polskich znaków i znaków interpunkcyjnych. Łatwiej się czyta takie posty
. A co do narzekania - amigosik rozumiem, że to nie serwis miłośników wędkowania, ale czy gadanie o seksie zwalnia z używania mózgu?
Mnie wcale nie dziwi, że w wielu tematach powtarzają się narzekania, bo niestety spora część użytkowników tego portalu zrobiła z niego burdel, bo tego już nawet serwisem randkowym nie można nazwać. Ale przewinęło się przez to forum kilka ciekawych tematów. Dla nich często tutaj zaglądam. Trzymają mnie tutaj jeszcze niektórzy fajni ludzie, z którymi utrzymuję czasami jakiś kontakt, nawet jeśli tylko wirtualny. I zawsze z chęcią pogadam o seksie właśnie, ale z tymi, którzy nie muszą się reklamować "jestem atrakcyjny". Zresztą, wbrew temu co się może niektórym wydawać, o atrakcyjności wcale nie decyduje kaloryfer na brzuchu.
Wracając amigosik do Twojego pytania o to co się tutaj podoba (mały oftop, ale co tam
): Ja wchodzę tutaj również po to, żeby pooglądać zdjęcia. Fajnie czasami znaleźć jakaś perełkę wśród tony robionych kalkulatorem fotek na kibelku i porozmawiać z właścicielem czy właścicielką ładnej galerii o jej/jego fotkach, a przy okazji może się czegoś nauczyć? Udostępnianie erotycznych zdjęć, zrobionych przez siebie jak i oglądanie zdjęć innych użytkowników, komentowanie i rozmawianie o nich, a czasami tylko oglądanie dla przyjemności samego oglądania - to właśnie te rzeczy, które mi się tutaj podobają najbardziej. Czyli w skrócie - wszystko to do czego ten serwis został najbardziej przystosowany.
Podoba mi się tutaj to, że nie ma politycznej, religijnej czy obyczajowej cenzury i można o wszystkim pogadać. Przy okazji tego, że każdy, albo prawie każdy, jest tutaj anonimowy, i przy sporej ilości aktywnych użytkowników zawsze można poznać kogoś, kto ma inne spojrzenie na pewne rzeczy i nie wstydzi się o nich mówić. A to zawsze poszerza horyzont i wzbogaca doświadczenie. Czasami tylko żałuję, że moderatorzy są zbyt pobłażliwi dla dzieciarni, która z forum robi śmietnik. Dlatego kiedy trzeba - narzekam. Bo może to coś zmieni i do niektórych może dotrze, że to niefajne zakładać kolejny idiotyczny temat obok 4 takich samych o goleniu jaj.
Wreszcie trzyma mnie tutaj również to, że sprawdziłam kilka innych serwisów tego typu (czyli w moim rozumieniu nastawionych na udostępnianie zdjęć, a nie rwanie lasek) i w zasadzie żaden z nich nie różnił się od sexfotki, poza ilością użytkowników. Więc wybrałam sexfotkę bo tutaj coś się przynajmniej dzieje. A z innych serwisów oczywiście korzystam, ale tam nie udostępniam swoich zdjęć, bo bardziej pod tym względem podoba mi się tutaj. No i mogę sobie pozwolić nawet na bardzo odważne fotki, a przy okazji zachować anonimowość.
No i mnie (i wiele osób na tym portalu) na prawdę interesują tak samo inne tematy niż seks i nie widzę powodu dla którego ludzie lubiący seks i rozmawianie o nim, nie mieliby rozmawiać również na inne tematy. Nie tylko seksem człowiek żyje, ale każdy z nas ma (no dobra, może nie każdy, ale większość) jakieś inne zainteresowania, którymi może zarazić, albo chociaż zaciekawić innych. Dlatego dziwie się, że większość facetów na sf ogranicza się tylko do jednego tematu. Gdy się pozna kogoś preferencje seksualne, wygada już kilkanaście stron na priv, wymieni poglądy na temat tego co fajne w seksie, a co nie, chce się chyba poznać kogoś z innej strony - jakim człowiekiem jest, co lubi robić na co dzień, jakie ma zainteresowania. Nie tylko wygląd decyduje o tym, czy ktoś jest atrakcyjny czy nie. Przecież wszyscy mamy sprecyzowane poglądy polityczne, światopoglądowe, czytamy jakieś książki, oglądamy firmy... Nie żyjemy w jaskini.